Od danas minimalac 20.010 dinara

Bez autora
Apr 01 2012

Od danas će, odlukom Socijalno-ekonomskog saveta u Srbiji, važiti nova minimalna cena rada od 115 dinara po radnom satu, što znači da će ubuduće zaposleni primati minimalnu zaradu od 20.010 dinara. Minimalnu zaradu u Srbiji utvrdio je 12. marta ove godine Socijalno-ekonomski savet. Procenjuje se da će povećanje osetiti najmanje 142.000 radnika koji su do sada primali oko 17.740 dinara mesečno.Ugovorena minimalna cena važi za radna mesta u granama u kojima su potpisani granski kolektivni ugovori - poljoprivredi, prehrambenoj industriji, građevinskoj industriji, industriji hemije i nemetala i metalskoj industriji.

Od danas minimalac 20.010 dinaraOd danas će, odlukom Socijalno-ekonomskog saveta u Srbiji, važiti nova minimalna cena rada od 115 dinara po radnom satu, što znači da će ubuduće zaposleni primati minimalnu zaradu od 20.010 dinara.

Minimalnu zaradu u Srbiji utvrdio je 12. marta ove godine Socijalno-ekonomski savet. Procenjuje se da će povećanje osetiti najmanje 142.000 radnika koji su do sada primali oko 17.740 dinara mesečno.

Ugovorena minimalna cena važi za radna mesta u granama u kojima su potpisani granski kolektivni ugovori - poljoprivredi, prehrambenoj industriji, građevinskoj industriji, industriji hemije i nemetala i metalskoj industriji.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik